Yaratıcı Tasarım ve Güvenilir Kodlamanın Gerekliliği Hakkında Küçük Bir Öykü

Tasarim Dünyası ve İyi Bir Grafik Sanatçısının Gerekliliği Hakkında


Dikkat ettiyseniz “Reklam Ajansı” yazmadık. Tanıtım yapanlarla ile tanıtımınızı tasarlayanlar arasında çok az bir nüans olsa da aslında uçurumlar vardır.

Herkesin tasarım – yazılım işlerinden anlayan ya da belediyelerin kursuna gitmiş ya da ne bileyim yeni mezun olup bir yerde çalışan arkadaşı vardır. Ve birine afiş - broşür ya da tasarım lazım olsa veya bir web sitesi gerekse, ortamdaki biri hemen “Yahu benim bir arkadaşım var o iki dakikada yapar” der. Evet o iş iki dakikada yapılır zaten. Bütün sır o iki dakikada saklı. Yoğunluk arasına sıkıştırılmış bir iş hemen beğenilmek zorundadır. Hatır için bir işi beğenmemek ayıp ve dahi hatır için yapıldığından- “Abi burası biraz daha koyu olsa mı - Şu yazı karakteri de biraz sırıtmış”- denmez. Ayıp.

Bu yüzden piyasa ayıplı çok fazla işlerden oluşmaktadır.

Dijitaryo ile çalışmanın şu faydaları vardır:
Öncelikle işiniz içinize sinene kadar çalışılınır. Ayrıca iyi bir sanatçıyla çalışıyorsanız sizin hakkınızda iyi araştırma yapar sizinle senkronize olur ve ne anlattığınızı anlar hisseder öyle çalışır.

Sizi hedef kitlenizle buluşturan Dijitaryo’nun en büyük özelliklerinden biri ise bir işle ilgilenirken ikinci bir işle çalışmaz. Böylece işiniz daha hızlı biter. Eğer siz de “bir arkadaş vardı bizim”lerle çalıştıysanız birçok gecikme yaşamışsınızdır.

Tasarım yada yazılım söz konusu ise KURUMSAL olmak daha önemlidir.
Özensiz bir çok firma-“Zaten Facebook sayfamız var - artık iş sosyal medyada yürüyor” gereksiz inancına kapılmışlardır. Siz bir işverenin önce açıp Facebook’da sizin sayfanıza bakacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hemen sitenize bakılır. Ardından sosyal medya kanallarınız incelenir. Eğer bedava ve bol reklamlı sitelerden ise hemen kapatılır. Ya da grafiklerinin müzikle senkronu olmayan ya da sırf havalı olsun diye farklı konseptteki bir oluşumun her sayfası açılırken ”HIRŞ HURŞ” gibi geçiş efektlerinin kullanılması tamamen firmaya zarardır.

Çok pahalı bir siteniz olması gerekmiyor amacınıza hizmet etmesi gerekiyor. Bu yüzden ”BİR DOST”lardan vazgeçilmesi firma hakkında daha hayırlı daha keyifli işlere yol açar. Siz en iyisi “Yaratıcı düşünceye sahip, güvenilir işlen çıkartan” bir firma ile tanışın. #Dijitaryo ile mesela...

Peki Nedir bu Dijitaryo?

Sizin müşterilerinizle dijital dünyada yaşanacak senaryonuzu kesiştirmek adına, “dijital” ve “senaryo” kelimelerinden türetilerek ortaya çıktı.

2016’da İstanbul’da doğdu. Ama hikaye burada başlamadı. Hadi öncesine bir göz atalım. 2008’den beri sektörde yüzlerce kurumsal firmalarla gerek freelance tasarımcı gerekse danışman niteliğinde art director olarak çalışmış, tasarımda kullandığı renkleri hayatındaki deneyimlerinden alan Tasarımcı Ertaç ile kuruldu. Ekip bunla da sınırlı değil, fotoğrafçı Artun, metin yazarı Esra ve Aylin, 3D modellemeci Mertkan ve Faruk (Faruk müzik de tasarlamakta) son olarak video işleriyle ilgilenen Özbey Dijitaryo’ya gerek uzaktan gerekse yanı başında değer katmaktadır.

İşte bu ekip arkadaşlarıyla zenginleştirdiği, tüm yaratıcı arzusu, çok yönlü fikirleri, okuldan öğrendikleri ve sektörde kazandığı bilgi birikimlerimin meyvesini şimdi onunla çalışanlar görüyor.

Kimlere mi çalıştık?